top of page
motocross-1670498_640.jpg

HVAD ER MOTOCROSS

Motocross er en af de, hvis ikke den mest konditionskrævende sport, der findes. Dette betyder dog ikke, at du skal være ”Jernmand” for at kunne deltage. Alle kan være med uanset køn og alder. Sporten og dens mange klasser gør, at du konkurrerer mod ligeværdige. Du starter altså sammen med andre nye og herefter avancerer du når evnerne og lysten er til det. Motocross er en individuel sport, men samtidig kendt for det utrolige gode sociale samvær der er, når der ikke konkurreres på banen. Så selv om det er en individuel sport opleves sporten som en holdsport rent socialt, når kørerne og deres familier samles ude til løbene. Microcross og minicross er motorcross på små motorcykler for børn og unge, både drenge og piger i alderen 3 år til 15 år.

Der køres på en special anlagt bane med mange former for udfordringer. Banen er anlagt med korte strækninger med små hop og bakker. Banen er også anlagt med relativt mange sving. Det er med til at holde hastigheden forsvarligt nede.

Børnene er inddelt i forskellige klasser, som er tilpasset efter motorstørrelser fra 50 ccm³ og 85 ccm³. Ligeledes bliver de også delt efter køreteknisk niveau og alder.

Microcross er med til stimulere barnets evne til at koncentrere sig. Og samtidig med at tilfredsstille barnets trang til fart og spænding. Alt sammen inden for sikre og trygge rammer. Motocross udvikler barnets evnen til at tænke klart, reagere hurtigt samt flytte på barnets motoriske evner. Motocross er en yderst konditions krævende sport, da man en stor del af køre tiden, står op på crosseren. Og alle muskler i kroppen bruges konstant.

På banen er motocross er en individuel sportsgren, hvor resultatet er op til det enkelte barn. Men uden for banen er alle på sammen hold. Hos Ballerup Skovlunde er det sociale mellem klubbens medlemmer og forældre en lige så stor del af sporten. Her hjælper alle hinanden. Og klubbens opgaver er alles opgaver.

Microcross er en sportsgren som både involvere barnet og forældrene. Der skal altid være en ansvarlig forældre repræsenteret på banen for det enkelte barn.

Før barnet køre på banen skal motorcykel samt sikkerhedsudstyr være i sikkerhedsmæssigt ordentlig stand. Forældre til børnene hjælper ligeledes med at klargøre banen inden kørsel.

Som forældre skal man påregne en del tid på sporten. Udstyr og cross-maskinen skal klargøres inden træning. Samt rengøres og efterses efter kørsel. Og man skal dertil også påregne udgifter til vedligeholdelse af cross-maskinen.

Inden man vælger at starte til motocross kan det være en god ide at købe en prøvetime først.

bottom of page